Continutul video are o capacitate foarte mare de a transmite multe informatii intr-un timp foarte scurt. In general, internautii cauta solutii rapide la problemele lor, iar in majoritatea cazurilor prefera sa urmareasca un clip video de 3 minute, decat sa citeasca un articol de 5 pagini. Ok, dar cum ramane cu SEO? Nu trebuie sa iti faci griji in aceasta privinta, deoarece pe langa faptul ca un clip video este un instrument extrem de eficient in mediul de afaceri, care ii mentine pe utilizatori interesati mai mult timp, acesta te ajuta sa obtii o pozitionare buna in rezultatele motoarelor de cautare. In plus, peste 46% dintre persoanele care vad un clip video pe site-ul unei companii iau masuri dupa ce l-au vizionat. Fie ca isi continua cautarea pe site, se inscriu la newsletter, iti vizualizeaza profilul din social media sau inregistreaza o comanda, aceasta este dovada clara ca un clip video are puterea de a-i determina pe utilizatori sa actioneze exact asa cum tu iti doresti. Multe branduri s-au convins deja de avantajele pe care pe ofera continutul video, iar acum este timpul sa o faci si tu!
Imbunatatesti strategia de inbound marketing
O campanie de marketing are in general trei obiective de indeplinit:
1. sa ajute site-ul sa se claseze pe primele pozitii in rezultatele motoarelor de cautare;
2. sa aiba continut care poate fi usor distribuit pe retelele de socializare;
3. sa ii determine pe utilizatori sa cumpere un anumit produs sau serviciu.
Includerea continutului video pe site, indiferent ca este site de prezentare, magazin online sau orice alt tip de site, te va ajuta sa indeplinesti toate aceste obiective.
1. YouTube este al doilea cel mai mare motor de cautare, dupa Google, care detine acest site de video-sharing. Pe baza cuvintelor cheie folosite in titlul si in descrierea unui clip video, utilizatorii pot ajunge mai rapid la informatiile pe care le cauta, chiar daca inregistreaza cautarea pe Google si nu pe YouTube. Cum este posibil? Simplu, Google afiseaza si continutul video in rezultatele cautatii. In plus, persoanele care vizualizeaza un clip pe site, au tendinta de a sta pe acel site cu pana la 2 minute mai mult decat cei care citesc un text. Iar perioada pe care o petrec vizitatorii pe un site, este un factor important pentru Google in procesul de pozitionare a site-urilor in motoarele de cautare.
2. Un clip video are sanse mult mai mari sa fie distribuit pe retelele de socializare decat o postare de tip text. In fiecare minut, pe Twitter sunt distribuite peste 700 de clipuri de pe YouTube. Prin intermediul unui clip foarte bine realizat, de la elementele de design, pana la texte si efecte, vei atrage utilizatorii pe site.
3. Faptul ca oamenii preferea continutul video in defavoarea textelor, am spus deja. Insa ceea ce mi se pare mult mai interesant este faptul ca 85% dintre vizitatorii au vazut un video explicativ al unui produs, vor fi tentati sa il cumpere.
Te adresezi unui public mult mai larg
Trebuie sa recunoastem ca, atunci cand navigam pe internet de pe telefonul mobil, preferam sa vedem un clip video, in loc sa citim un text. Aceasta tendinta se explica foarte simplu. In primul rand, daca ai citit vreodata (sau ai incercat sa citesti) un text lung de pe telefon, oricat de interesant ti s-a parut la inceput, pe parcurs ti-ai pierdut rabdarea. Desi un site este responsive, textele lungi, par si mai complexe pe ecranul mic al telefonului mobil. In al doilea rand, atunci cand citim un text, trebuie sa fie liniste in jurul nostru pentru a ne putea concentra atentia doar pe ceea ce citim. In cazul clipurilor video, situatia se schimba. In statia de autobuz, in timp ce acesti la coada la paine sau in metrou vedem frecvent persoane urmaresc cu atentie clipuri video. In timp ce vizualizarea clipurilor video de pe telefonul mobil a crescut cu 532% in ultimii doi ani este un motiv in plus sa utilizezi acest tip de continut pe site. Expertii preconizeaza ca pana in 2016, vizionarea clipurilor video de pe telefonul mobil sa reprezinte jumatate din numarul total al vizualizarilor online.
Te diferentiezi de concurenta
Continutul video este foarte important pentru o companie, iar statisticile realizate in ultima perioada nu fac decat sa ne confirme faptul ca va continua sa devina mult mai important. Daca in prezent, 65% dintre directorii care vizioneaza un clip video legat de domeniul in care activeaza, viziteaza apoi site-ul companiei, nu ne-ar surprinde daca in 1, 2 ani acest numar ar creste pana la 80%. Cu toate acestea, numai jumatate din afacerile online includ clipuri video in strategia de marketing, ceea ce inseamna ca inca poti beneficia de aceasta oportunitate pentru a te diferentia de concurenta. Nu conteaza daca il folosesti pentru a-ti prezenta brand-ul sau produsele clientilor potentiali, pentru a raspunde intrebarilor clientilor sau pentru a-ti prezenta echipa. Ceea ce conteaza este sa le lasi o impresie pozitiva clientilor si potentialilor clienti si sa le starnesti curiozitatea.
Acum ca stii cat este de important sa incluzi pe site continut video, tine minte ca acesta trebuie distribuit pe retelele de socializare si postat pe YouTube. Nu uita sa adaugi cuvinte cheie relevante in titlu si descriere pentru a conecta brand-ul tau cu cat mai multi potentiali clienti si bineinteles, pentru a creste vanzarile.