Despre noi

Daca te gandesti la o afacere online, ai o idee geniala, noi te ajutam sa o pui in practica, sa o dezvolti, oferindu-ti servicii web complete.

Experienta acumulata de-a lungul anilor in care ne-am dezvoltat cot la cot cu internetul am dezvoltat sute de site-uri cu cele mai variate profiluri, ne-a oferit un simt fin in ceea ce priveste lansarea si dezvoltarea unei afaceri online, asa ca, odata ce ne prezinti ideea si viziunea ta, putem sa dezvoltam, sa sugeram imbunatatiri, sa propunem detalii care probabil ti-au scapat, sa cream un plus de valoare produselor sau serviciilor cu care vii in fata clientilor tai.

 

Contact

Dow Media - Timisoara
Strada. Johann Heinrich Pestalozzi, Nr. 3-5
Romania, Timisoara

0356 44 24 24

Dow Media Consulting - Bucuresti
Spl. Independentei, Nr. 273
Bucuresti, Sector 6

021 310 72 37
  1. Acasa
  2. /
  3. Din 2004, lansam cu placere afaceri pe internet
  4. /
  5. Blog
  6. /
  7. Tendinte 2015 in materie de web design

Tendinte 2015 in materie de web design

ianuarie 14, 2015

Schimbari apar frecvent in web design, iar inceputul noului an este un prilej de a analiza evolutia domeniului in ultimul an si de a ne concentra pe tendintele anului 2015. In anul 2014, nevoia oamenilor de a accesa site-uri profesionale de pe telefonul mobil s-a vazut mai ales in dezvoltarea site-urilor responsive (adaptarea design-ului in functie de rezolutia ecranului), eliminarea efectelor 3D, accentul fiind pus pe simplitate, creativitate si viteza de incarcare a site-ului.

2015 vine o multime de elemente noi, care au rolul de a simplifica si imbunatati experienta de navigare a utilizatorilor, indiferent care dispozitivul preferat de fiecare persoana in parte, desktop, laptop, tableta sau smartphone. Site-ul tau trebuie sa fie intotdeauna la curent cu ultimele tendinte, de aceea ti-am pregatit o lista cu cele mai importante schimbari care sustin dezvoltarea afacerii tale:

1. Design-ul responsive
Design-ul responsive are rolul de a adapta in functie de rezolutia ecranului de pe care este accesat site-ul. Schimbarea vine odata cu aparitia unor noi gadgeturi care permit accesul la internet, de la ceasuri inteligente (smart watches), TV, pana la electocasnice. Provocarea consta nu doar in felul in care este prezentat continutul, dar mai ales in cazul sistemului de navigare atunci cand site-ul este accesat de pe ceasul inteligent.

2. Texte si imagini de mari dimensiuni
Textele scrise cu caractere mici si care nu au destul spatiu intre randuri par inghesuite si greu de citit. Anul acesta, se va acorda mai multa atentie marimii scrisului, latimii coloane si distantei dintre randuri. Indiferent de dimensiunea ecranului, un text aerisit este intotdeauna mai usor de citit. Odata cu textele, se vor mari si dimensiuniunile imaginilor. Utilizarea imaginilor drept background, peste care vor "curge" textele este un element care va da o nota de eleganta si creativitate site-ului tau.

3. Parallax Scrolling
Aceasta tehnica apare atunci cand imaginea care se afla in prim plan ruleaza mai repede decat fundalul. Parallax Scrolling este din ce in ce mai apreciat si utilizat in mediul online, chiar si companii precum Apple sau Google il folosesc, datorita faptului ca este un efect atractiv si dinamic.

4. Design-ul plat (flat design)
Design-ul plat este o abordare minimalista de design, caracterizata de claritate, culori aprinse si ilustratii plate. Acest tip de design pune accentutl atat pe felul in care arata un site, dar mai ales pe utilitate.

5. Simplitate
Fiecare element al site-ului trebuie sa aiba un rol bine definit. Nu incarca inutil site-ul cu imagini inutile, nu folosi combinatii ciudate de culori pe background. Simplifica intregul aspect al site-ului, utilizand multe spatii libere si pune in centrul atentiei texte de calitate, originale si creative.

Trendurile in web design se schimba foarte rapid, dar daca lucrezi cu specialisti cretivi si plini de idei originale, vei reusi rapid sa iti adaptezi site-ul ultimelor noutati.

 

 

Aveti intrebari legate de serviciile noastre ?

reCAPTCHA is required.
iunie 27, 2021
Clinsim - realizare logo, portal informatii, aplicatie software, configurare server

Dow Media Consulting - Bucuresti a realizat pentru Universitatea Politehnica Timişoara urmatoarele lucrari: design logo design si implementare portal clinsim.ro aplicatie software / integrare cu instrumente Pessl Instruments configurare serverere proiectul s-a desfasurat pe o perioada de 2 ani  - (2019 - 2021)

iunie 22, 2021
SpeedHost.ro lansează serviciul de stocare de documente în cloud

Gestionarea, accesul și stocarea documentelor astfel încât să faciliteze editarea colaborativă a devenit o prioritate atât pentru companii, indiferent de dimensiune, cât și pentru persoane fizice. Cum arhivele digitale devin din ce în ce mai stufoase, trecerea la o stocare în cloud devine o alternativă din ce în ce mai atractivă. De aceea, SpeedHost.ro, serviciul […]

Ultimele proiecte realizate

Ultimele articole pe Blog

iunie 22, 2021
SpeedHost.ro lansează serviciul de stocare de documente în cloud

Gestionarea, accesul și stocarea documentelor astfel încât să faciliteze editarea colaborativă a devenit o prioritate atât pentru companii, indiferent de dimensiune, cât și pentru persoane fizice. Cum arhivele digitale devin din ce în ce mai stufoase, trecerea la o stocare în cloud devine o alternativă din ce în ce mai atractivă. De aceea, SpeedHost.ro, serviciul […]

octombrie 2, 2020
Studiu: Peste 30% dintre magazinele online și site-urile de prezentare nou create întârzie lansarea din cauza conținutului

Site-ul indiferent că este vorba de un magazin online sau de un site prezentare este interfața online a oricărei companii dorește să intre sau să se mențină pe piață. De obicei, clienții care ajung la noi, știu că au nevoie de un site sau de un magazin online, au cel puțin o idee vagă despre […]

iulie 3, 2019
Cat de important este sa ai o pagina pentru afacerea ta pe Linkedin

Linkedin este a treia cea mai populara retea de socializare din lume. Aceasta are un numar aproximativ de 300 de milioane de utilizatori si a devenit extrem de utilizata in mediul de afaceri din Romania. Deoarece este o retea de socializare axata pe mediul business impune seriozitate in privinta postarilor dar si a relatiilor cu […]

Doriti sa discutam despre urmatorul proiect?
Programeaza o intalnire, online, telefonic, la sediul nostru sau la sediul firmei dumneavoastra.

Programeaza o intalnire

Dow Media - Timisoara
Strada. Johann Heinrich Pestalozzi, Nr. 3-5
Romania, Timisoara

0356 44 24 24

Dow Media Consulting - Bucuresti
Spl. Independentei, Nr. 273
Bucuresti, Sector 6

021 310 72 37
Toate drepturile rezervate - Dow Media SRL - 2023
Dow Media SRL
Membru Camera de Comerț Industrie și Agricultură TIMIȘ
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram