Despre noi

Daca te gandesti la o afacere online, ai o idee geniala, noi te ajutam sa o pui in practica, sa o dezvolti, oferindu-ti servicii web complete.

Experienta acumulata de-a lungul anilor in care ne-am dezvoltat cot la cot cu internetul am dezvoltat sute de site-uri cu cele mai variate profiluri, ne-a oferit un simt fin in ceea ce priveste lansarea si dezvoltarea unei afaceri online, asa ca, odata ce ne prezinti ideea si viziunea ta, putem sa dezvoltam, sa sugeram imbunatatiri, sa propunem detalii care probabil ti-au scapat, sa cream un plus de valoare produselor sau serviciilor cu care vii in fata clientilor tai.

 

Contact

Dow Media - Timisoara
Strada. Johann Heinrich Pestalozzi, Nr. 3-5
Romania, Timisoara

0356 44 24 24

Dow Media Consulting - Bucuresti
Spl. Independentei, Nr. 273
Bucuresti, Sector 6

021 310 72 37
  1. Acasa
  2. /
  3. Din 2004, lansam cu placere afaceri pe internet
  4. /
  5. Blog
  6. /
  7. Studiu: Peste 30% dintre magazinele online și site-urile de prezentare...

Studiu: Peste 30% dintre magazinele online și site-urile de prezentare nou create întârzie lansarea din cauza conținutului

octombrie 2, 2020

Site-ul indiferent că este vorba de un magazin online sau de un site prezentare este interfața online a oricărei companii dorește să intre sau să se mențină pe piață. De obicei, clienții care ajung la noi, știu că au nevoie de un site sau de un magazin online, au cel puțin o idee vagă despre cum ar dori să arate dar, și mai important își doresc o serie de automatizări care, cel puțin la început nu se justifică.

În general, designul și funcțiile foarte specializate sunt obiectivele majore, dar această abordare s-a demonstrat a fi materializarea în online a vorbei populare „pune căruța în fața calului”. Această abordare este, dacă nu greșită, cel puțin „păguboasă” deoarece se bazează pe o ordine nefirească a lucrurilor. Înainte de toate, orice site ar trebui să plece de la o structură clară, cu seturi de categorii bine definite și un conținut care să transmită un mesaj coerent, dar și informații complete asupra obiectului site-ului, asupra produselor sau serviciilor pe care le propune.

Într-o situație apropiată de cea ideală, înainte de a demara dezvoltarea design-ului, structura completă de categorii este minimul de resurse pe care ne-am bucura să le avem la dispoziție atunci când începem dezvoltarea unui site.

Problemă

Ne ocupăm de structura site-ului, o stabilim de comun în acord cu beneficiarul. În același timp, stabilim și un termen de predare. Totul pare clar, dar o mare parte dintre proiecte ajung într-un punct mort în momentul în care solicităm descrierile serviciilor sau a produselor, textele descriptive pentru fiecare categorie, textele de pe prima pagină, inclusiv cele call-to-action. În cazul în care textele nu sunt pregătite, finalizarea proiectului este decalată semnificativ, cu săptămâni și, uneori, chiar luni.  Ajungem în situația în care site-ul este finalizat din punct de vedere tehnic și de design, dar nu poate fi lansat din cauza lipsei elementului principal, conținutul.

Baza de studiu

Am observat o frecvență a acestui fenomen, respectiv faptul că ajunsesem la un moment dat să avem o serie de proiecte finalizate din punct de vedere tehnic și din perspectiva designului, dar nu aveam informația pe care clientul dorea să o transmită. Aceste proiecte erau blocate la un pas înainte de predare. De aici se generau o serie de frustrări atât din partea noastră, cât și din cea a clientului care dorea să folosească ceea ce a plătit.

Inițial nu am realizat care este cauza blocajelor la care ajunseseră unele dintre proiecte, așa că am investigat. Am analizat fiecare proiect în parte atât din perspectiva dezvoltării propriu-zise care a venit în sarcina noastră, cât și din perspectiva comunicării cu clienții. Cum o mare parte a comunicării o derulăm prin e-mail, am observat că, la cea mai mare parte dintre proiectele aflate în acel punct mort, respectiv la peste 80% dintre ele, fluxul comunicării se oprea sau devenea mult mai rar după e-mailul în care solicitam clientului să ne trimită conținutul.

1 din 3 site-uri pe care le dezvoltam întârzie din cauza conținutului

Odată ce am identificat problema am început să căutăm alternative pentru a o remedia sau, cel puțin pentru a diminua proporția. Am considerat că cea mai bună variantă ar fi să dezvoltăm un serviciu dedicat pentru creare de conținut. Am lansat serviciul în 2008. Odată cu dezvoltarea acestui serviciu am început să educăm clienții despre ceea ce înseamnă conținutul unui site, de ce ai nevoie de așa ceva și de ce ajută pe termen lung atât la o mai bună indexare în motoarele e căutare, dar și la interacțiunea efectivă cu vizitatorul.

Dacă inițial ne-am confruntat cu o oarecare reticență deoarece conceptul de a plăti pentru text original pentru un site părea de domeniul absurdului. Totuși, clienții au început să realizeze că au nevoie de text și am început, treptat să extindem și să creștem serviciul.

În 2020, la 12 ani după lansarea serviciului de creare de conținut, am făcut o nouă recenzie a proiectelor  „on hold” din cauza lipsei conținutului. Chiar dacă în fiecare an am reușit să creștem volumul proiectelor, anul acesta am marcat o scădere semnificativă a blocajelor legate de conținut. Astfel am coborât de la peste 30%, la sub 20%, iar rata de asimilare a serviciului este mult mai mare, respectiv numărul pachetelor full service care ne sunt solicitate a crescut, inițial cu câteva procente. În ultimii ani ratele de creștere au fost cuprinse între 10-15%.

Acum, doar puțin peste 20% dintre clienții noi optează pentru un pachet care nu include serviciul de conținut.

Aveti intrebari legate de serviciile noastre ?

reCAPTCHA is required.
iunie 27, 2021
Clinsim - realizare logo, portal informatii, aplicatie software, configurare server

Dow Media Consulting - Bucuresti a realizat pentru Universitatea Politehnica Timişoara urmatoarele lucrari: design logo design si implementare portal clinsim.ro aplicatie software / integrare cu instrumente Pessl Instruments configurare serverere proiectul s-a desfasurat pe o perioada de 2 ani  - (2019 - 2021)

iunie 22, 2021
SpeedHost.ro lansează serviciul de stocare de documente în cloud

Gestionarea, accesul și stocarea documentelor astfel încât să faciliteze editarea colaborativă a devenit o prioritate atât pentru companii, indiferent de dimensiune, cât și pentru persoane fizice. Cum arhivele digitale devin din ce în ce mai stufoase, trecerea la o stocare în cloud devine o alternativă din ce în ce mai atractivă. De aceea, SpeedHost.ro, serviciul […]

Ultimele proiecte realizate

Ultimele articole pe Blog

iunie 22, 2021
SpeedHost.ro lansează serviciul de stocare de documente în cloud

Gestionarea, accesul și stocarea documentelor astfel încât să faciliteze editarea colaborativă a devenit o prioritate atât pentru companii, indiferent de dimensiune, cât și pentru persoane fizice. Cum arhivele digitale devin din ce în ce mai stufoase, trecerea la o stocare în cloud devine o alternativă din ce în ce mai atractivă. De aceea, SpeedHost.ro, serviciul […]

octombrie 2, 2020
Studiu: Peste 30% dintre magazinele online și site-urile de prezentare nou create întârzie lansarea din cauza conținutului

Site-ul indiferent că este vorba de un magazin online sau de un site prezentare este interfața online a oricărei companii dorește să intre sau să se mențină pe piață. De obicei, clienții care ajung la noi, știu că au nevoie de un site sau de un magazin online, au cel puțin o idee vagă despre […]

iulie 3, 2019
Cat de important este sa ai o pagina pentru afacerea ta pe Linkedin

Linkedin este a treia cea mai populara retea de socializare din lume. Aceasta are un numar aproximativ de 300 de milioane de utilizatori si a devenit extrem de utilizata in mediul de afaceri din Romania. Deoarece este o retea de socializare axata pe mediul business impune seriozitate in privinta postarilor dar si a relatiilor cu […]

Doriti sa discutam despre urmatorul proiect?
Programeaza o intalnire, online, telefonic, la sediul nostru sau la sediul firmei dumneavoastra.

Programeaza o intalnire

Dow Media - Timisoara
Strada. Johann Heinrich Pestalozzi, Nr. 3-5
Romania, Timisoara

0356 44 24 24

Dow Media Consulting - Bucuresti
Spl. Independentei, Nr. 273
Bucuresti, Sector 6

021 310 72 37
Toate drepturile rezervate - Dow Media SRL - 2023
Dow Media SRL
Membru Camera de Comerț Industrie și Agricultură TIMIȘ
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram