Despre noi

Daca te gandesti la o afacere online, ai o idee geniala, noi te ajutam sa o pui in practica, sa o dezvolti, oferindu-ti servicii web complete.

Experienta acumulata de-a lungul anilor in care ne-am dezvoltat cot la cot cu internetul am dezvoltat sute de site-uri cu cele mai variate profiluri, ne-a oferit un simt fin in ceea ce priveste lansarea si dezvoltarea unei afaceri online, asa ca, odata ce ne prezinti ideea si viziunea ta, putem sa dezvoltam, sa sugeram imbunatatiri, sa propunem detalii care probabil ti-au scapat, sa cream un plus de valoare produselor sau serviciilor cu care vii in fata clientilor tai.

 

Contact

Dow Media - Timisoara
Strada. Johann Heinrich Pestalozzi, Nr. 3-5
Romania, Timisoara

0356 44 24 24

Dow Media Consulting - Bucuresti
Spl. Independentei, Nr. 273
Bucuresti, Sector 6

021 310 72 37
  1. Acasa
  2. /
  3. Din 2004, lansam cu placere afaceri pe internet
  4. /
  5. Blog
  6. /
  7. Cum sa scrii articole care atrag vizitatorii?

Cum sa scrii articole care atrag vizitatorii?

martie 19, 2015

Principalul scop al unui blog, fie ca este integrat in cadrul unui magazin online sau a unui site de prezentare, fie ca este un blog de sine statator, este de a atrage un numar cat mai mare de vizitatori. Succesul unui articol se bazeaza in mare parte pe strategia din spatele acestuia, dar si pe subiectul ales si felul in care este prezentat acesta.

Cei mai importanti pasi care trebuie urmati pentru a scrie un articol de succes sunt:

1. Gaseste subiectului despre care sa scrii

Cea mai buna modalitate de a gasi subiecte pentru articolele tale este sa accesezi site-urile pe care potentialii clienti le urmaresc. Dupa ce ai ales subiectul despre care urmeaza sa scrii, citeste toate articolele care apar pe prima pagina din Google atunci cand introduci cuvintele cheie. Rolul tau este de a aduna informatii din cat mai multe surse si de a le prezenta intr-o maniera unica, care contine idei originale si care ii face pe cei care distribuie articolul tau sa invete lucruri noi. Nu uita sa distribui propriile articole pe retelele de socializare!

2. Construieste titlul perfect

Titlul este citit de 90% din vizitatori, iar daca acesta nu este suficient de convingator incat sa ii determine sa parcurga intregul articol, vizitatorii vor cauta informatiile in alta parte. Specialistii in domeniu au descoperit ca primele trei si ultimele trei cuvinte ale unui titlu sunt cele care fac diferenta intre un titlu bine scris si unul mai putin bine realizat.
Cele mai bune practici de a crea un titlu perfect sunt:
- includere numere: ex. "6 elemente care...";
- intrebare: ex. "cum sa...", "de ce sa..." etc.;
- foloseste adjective: ex. gratuit, util, interesant etc.;
- incearca sa te incadrezi in cele 60 de caractere pe care Google pe pune la dispoztie;
- include cuvinte cheie;
- realizeaza un titlu negativ - ex. "Nu trebuie niciodata sa...".

3. Adauga elemente vizuale

Elementele vizuale atrag atentia vizitatorilor si ajuta la evidentierea celor ma importante aspecte dezbatute in articol. Imaginile personalizate in functie de continutul articolului au un impact mult mai mare asupra cititorilor. Pentru a mentine vizitatorii interesati nu trebie sa te rezumi doar la poze, ci trebuie sa experiementezi de fiecare data lucruri noi. Poti adauga in articolele tale diagmare, grafice, procese, ilustratii sau chiar screenshot-uri (recomandabile in special pentru articolele de tipul "Cum sa...").

4. Citeaza o persoana influenta in domeniul tau de activitate si adauga link-uri catre articolele sale

Persoanele al caror blog este accesat de zeci de mii de persoane zilnic te pot ajuta sa atragi o multime de noi vizitatori pe site-ul tau. Cum? Prin faptul ca distribuie articolul tau pe retelele de socializare. Sa nu te astepti insa, ca orice articol pe care il scrii sa fie distribuit de persoanele pe care le amintesti in postarile tale. Pentru a-l determina sa faca acest lucru, articolul tau trebuie sa demonstreze anumite practici pe care le-ai invatat de la acesta, cum le-ai adaptat in functie de nevoile tale si care a fost rezultatul final.

5. Adauga butoane de distribuire pe retelele de socializare

Fie ca alegi ca acestea sa fie plasate in antet, subsol sau in partea laterala a paginii, butoanele de distribuire nu trebuie sa lipseasca. Vizitatorii site-ului vor putea distribui rapid si usor articolul tau.

Atunci cand lucrurile nu merg exact asa cum te-ai asteptat, nu te descuraja! Ambitioneaza-te sa inveti cat mai multe lucruri care te pot ajuta sa imbunatatesti situatia! Suntem nerabdatori sa auzim povestile tale dupa ce ai pus in aplicare sfaturile noastre de a atrage un numar mult mai mare de vizitatori!

Aveti intrebari legate de serviciile noastre ?

reCAPTCHA is required.
iunie 27, 2021
Clinsim - realizare logo, portal informatii, aplicatie software, configurare server

Dow Media Consulting - Bucuresti a realizat pentru Universitatea Politehnica Timişoara urmatoarele lucrari: design logo design si implementare portal clinsim.ro aplicatie software / integrare cu instrumente Pessl Instruments configurare serverere proiectul s-a desfasurat pe o perioada de 2 ani  - (2019 - 2021)

iunie 22, 2021
SpeedHost.ro lansează serviciul de stocare de documente în cloud

Gestionarea, accesul și stocarea documentelor astfel încât să faciliteze editarea colaborativă a devenit o prioritate atât pentru companii, indiferent de dimensiune, cât și pentru persoane fizice. Cum arhivele digitale devin din ce în ce mai stufoase, trecerea la o stocare în cloud devine o alternativă din ce în ce mai atractivă. De aceea, SpeedHost.ro, serviciul […]

Ultimele proiecte realizate

Ultimele articole pe Blog

iunie 22, 2021
SpeedHost.ro lansează serviciul de stocare de documente în cloud

Gestionarea, accesul și stocarea documentelor astfel încât să faciliteze editarea colaborativă a devenit o prioritate atât pentru companii, indiferent de dimensiune, cât și pentru persoane fizice. Cum arhivele digitale devin din ce în ce mai stufoase, trecerea la o stocare în cloud devine o alternativă din ce în ce mai atractivă. De aceea, SpeedHost.ro, serviciul […]

octombrie 2, 2020
Studiu: Peste 30% dintre magazinele online și site-urile de prezentare nou create întârzie lansarea din cauza conținutului

Site-ul indiferent că este vorba de un magazin online sau de un site prezentare este interfața online a oricărei companii dorește să intre sau să se mențină pe piață. De obicei, clienții care ajung la noi, știu că au nevoie de un site sau de un magazin online, au cel puțin o idee vagă despre […]

iulie 3, 2019
Cat de important este sa ai o pagina pentru afacerea ta pe Linkedin

Linkedin este a treia cea mai populara retea de socializare din lume. Aceasta are un numar aproximativ de 300 de milioane de utilizatori si a devenit extrem de utilizata in mediul de afaceri din Romania. Deoarece este o retea de socializare axata pe mediul business impune seriozitate in privinta postarilor dar si a relatiilor cu […]

Doriti sa discutam despre urmatorul proiect?
Programeaza o intalnire, online, telefonic, la sediul nostru sau la sediul firmei dumneavoastra.

Programeaza o intalnire

Dow Media - Timisoara
Strada. Johann Heinrich Pestalozzi, Nr. 3-5
Romania, Timisoara

0356 44 24 24

Dow Media Consulting - Bucuresti
Spl. Independentei, Nr. 273
Bucuresti, Sector 6

021 310 72 37
Toate drepturile rezervate - Dow Media SRL - 2023
Dow Media SRL
Membru Camera de Comerț Industrie și Agricultură TIMIȘ
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram