Despre noi

Daca te gandesti la o afacere online, ai o idee geniala, noi te ajutam sa o pui in practica, sa o dezvolti, oferindu-ti servicii web complete.

Experienta acumulata de-a lungul anilor in care ne-am dezvoltat cot la cot cu internetul am dezvoltat sute de site-uri cu cele mai variate profiluri, ne-a oferit un simt fin in ceea ce priveste lansarea si dezvoltarea unei afaceri online, asa ca, odata ce ne prezinti ideea si viziunea ta, putem sa dezvoltam, sa sugeram imbunatatiri, sa propunem detalii care probabil ti-au scapat, sa cream un plus de valoare produselor sau serviciilor cu care vii in fata clientilor tai.

 

Contact

Dow Media - Timisoara
Strada. Johann Heinrich Pestalozzi, Nr. 3-5
Romania, Timisoara

0356 44 24 24

Dow Media Consulting - Bucuresti
Spl. Independentei, Nr. 273
Bucuresti, Sector 6

021 310 72 37

Ce este Inbound Marketing?

mai 6, 2015

Internetul a schimbat si schimba in continuare modul in care oamenii gandesc, se informeaza si interactioneaza unii cu altii. Desi termenul de Inbound Marketing a fost folosit pentru prima data in 2005 de catre fondatorul Hubspot, Brian Halligan, acest termen inca ridica semne de intrebare in special in randul antreprenorilor online.

Inbound Marketing este o combinatie de tehnici care ii ajuta pe utilizatori sa iti gaseasca afacerea in mediul online, iar informatiile pe care le gasesc sa ii determine sa cumpere produsele sau serviciile tale. Aceste tehnici, precum SEO sau campaniile realizate in social media ofera antreprenorilor oportunitatea de a-si cunoaste mai bine clientii si de a le oferi produse si servicii bazate pe nevoile specifice ale acestora.

Pentru a intelege mai clar cum functioneaza Inbound Marketing este esential sa te familiarizezi cu tehnicile marketing-ului traditional, care poarta numele de Outbound Marketing. Aceasta forma de marketing se bazeaza pe atragerea unui numar mult mai mare de clienti, folosind metode care nu targeteaza un public bine delimitat. Prin aceste metode se numara: reclame TV, reclame radio, reclame stradale, bannere, brosuri, apeluri telefonice, email-uri.

Odata cu dezvoltarea tehnologiei, aceasta modalitate de promovare s-a dovedit a fi ineficienta datorita faptului ca publicul nu este bine targetat si, in acelasi timp, implica un cost ridicat. Faptul ca outbound marketing intrerupe oamenii din activitatea pe care o desfasoara intr-un anumit moment (asculta stirile, se uita la un film etc.) poate avea un efect negativ asupra acestora; in loc sa ii atraga catre produs, sa ii indeparteze.

O campanie de Inbound Marketing eficienta are la baza mai multe actiuni si instrumente de marketing care te ajuta sa atingi obiectivele propuse. Asadar, inainte de a dezvolta campania de Inbound Marketing propriu-zisa trebuie stabilite obiectivele. Cea mai eficienta modalitate de a stabili obiectivele unei campanii este prin analiza SMART:

Specific: clienti, vizite.
Masurabil: cati clienti, cate vizite.
Accesibil: sa detii toate instrumentele si resursele necesare indeplinirii obiectivelor.
Relevant: caracteristic domeniului de activitate.
Timp: ancorat in timp.

Un obiectiv construit astfel, ar trebui sa aiba o structura de genul: cresterea numarului de vizitatori pe site la 5000 lunar, pana la data de 1 august 2015.

Continutul este principalul element care ne ajuta sa indeplinim obiectivele, de aceea, acesta trebuie sa fie relevant domeniului nostru de activitate si sa creeze o legatura intre companie si client. Comunicarea cu clientii si potentialii clienti se poate realiza prin intermediul mai multor canale precum site, blog, email sau social media. Informatiile pe care dorim sa le comunicam clientilor pot fi diferite ca si forma, in functie de canalul ales. Pentru a oferi clientilor elemente noi de fiecare data, putem structura continutul in infografice, studii de caz, clip-uri video, slide-uri sau e-book-uri.

Ai nevoie de ajutor in crearea campaniei de Inbound Marketing pentru afacerea ta online? Specialistii nostri iti stau la dispozitie. Contacteaza-ne!

Aveti intrebari legate de serviciile noastre ?

reCAPTCHA is required.
iunie 27, 2021
Clinsim - realizare logo, portal informatii, aplicatie software, configurare server

Dow Media Consulting - Bucuresti a realizat pentru Universitatea Politehnica Timişoara urmatoarele lucrari: design logo design si implementare portal clinsim.ro aplicatie software / integrare cu instrumente Pessl Instruments configurare serverere proiectul s-a desfasurat pe o perioada de 2 ani  - (2019 - 2021)

iunie 22, 2021
SpeedHost.ro lansează serviciul de stocare de documente în cloud

Gestionarea, accesul și stocarea documentelor astfel încât să faciliteze editarea colaborativă a devenit o prioritate atât pentru companii, indiferent de dimensiune, cât și pentru persoane fizice. Cum arhivele digitale devin din ce în ce mai stufoase, trecerea la o stocare în cloud devine o alternativă din ce în ce mai atractivă. De aceea, SpeedHost.ro, serviciul […]

Ultimele proiecte realizate

Ultimele articole pe Blog

iunie 22, 2021
SpeedHost.ro lansează serviciul de stocare de documente în cloud

Gestionarea, accesul și stocarea documentelor astfel încât să faciliteze editarea colaborativă a devenit o prioritate atât pentru companii, indiferent de dimensiune, cât și pentru persoane fizice. Cum arhivele digitale devin din ce în ce mai stufoase, trecerea la o stocare în cloud devine o alternativă din ce în ce mai atractivă. De aceea, SpeedHost.ro, serviciul […]

octombrie 2, 2020
Studiu: Peste 30% dintre magazinele online și site-urile de prezentare nou create întârzie lansarea din cauza conținutului

Site-ul indiferent că este vorba de un magazin online sau de un site prezentare este interfața online a oricărei companii dorește să intre sau să se mențină pe piață. De obicei, clienții care ajung la noi, știu că au nevoie de un site sau de un magazin online, au cel puțin o idee vagă despre […]

iulie 3, 2019
Cat de important este sa ai o pagina pentru afacerea ta pe Linkedin

Linkedin este a treia cea mai populara retea de socializare din lume. Aceasta are un numar aproximativ de 300 de milioane de utilizatori si a devenit extrem de utilizata in mediul de afaceri din Romania. Deoarece este o retea de socializare axata pe mediul business impune seriozitate in privinta postarilor dar si a relatiilor cu […]

Doriti sa discutam despre urmatorul proiect?
Programeaza o intalnire, online, telefonic, la sediul nostru sau la sediul firmei dumneavoastra.

Programeaza o intalnire

Dow Media - Timisoara
Strada. Johann Heinrich Pestalozzi, Nr. 3-5
Romania, Timisoara

0356 44 24 24

Dow Media Consulting - Bucuresti
Spl. Independentei, Nr. 273
Bucuresti, Sector 6

021 310 72 37
Toate drepturile rezervate - Dow Media SRL - 2023
Dow Media SRL
Membru Camera de Comerț Industrie și Agricultură TIMIȘ
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram