Cat de important este sa ai o pagina pentru afacerea ta pe Linkedin

Linkedin este a treia cea mai populara retea de socializare din lume. Aceasta are un numar aproximativ de 300 de milioane de utilizatori si a devenit extrem de utilizata in mediul de afaceri din Romania. Deoarece este o retea de socializare axata pe mediul business impune seriozitate in privinta postarilor dar si a relatiilor cu ceilalti utilizatori.

Motive pentru care sa folosesti Linkedin

1. Este gratuit
Linkedin este o platforma perfecta pentru afacerea ta. In plus daca vrei sa ai parte de mai multe facilitati atunci poti apela la un upgrade platit si vei avea parte de foarte multe beneficii, cum ar fi : contactarea oricarui utilizator prin InMail, acces la cautarea de tip Premium si poti vedea cine ti-a vizualizat profilul dar si multe altele.

2. In zona de Search ai filtre avansate a rezultatelor
Cu ajutorul acestui filtru poti identifica cu usurinta utilizatorii in functie de : cuvintele cheie, industrie, zona dar si multe altele.

3. In sectiunea Questions & Answer ai un nivel ridicat de interactivitate cu ceilalti utilizatori
Aceasta sectiune iti permite un nivel ridicat de interactivitate cu ceilalti utilizatori cu care poti comunica si sa iti impartasesti experienta. Este o modalitate buna prin care iti poti promova afacerea.

4. Platforma iti pune o multitudine de aplicatii gratuite
Linkedin iti pune la dispozitie o multime de aplicatii care sa iti faciliteze o pozitie clara prin construirea unui profil professional cat mai complex. Prin aceste aplicatii vei putea sa adaugi profilului tau actualizarile de pe blog, prezentarile incarcate de pe contul de SlidShare sau Twit-urile tale.

5. Ai posibilitatea de a scrie recomandari care pot aparea pe profilul public
Acesta platforma este ca o carte de vizita electronica. Daca vrei ca afacerea ta sa prospere atunci este recomandat sa iti creezi o imagine buna pe retelele de socializare. Foarte multi clienti iti pot veni din aceste tipuri de platforme . In plus astfel afacerea ta va fi mai cunoscuta.

6. Linkedin Ads – publicitatea targetata in retea
Linkedin Ads este un canal perfect de promovare in anumite segmente. Este o platforma destul de complexa si poti sa ai parte de rapoartele mult dorite cat mai complete astfel incat sa te poti bucura de acest canal de promovare in intregime.

7. Ai acces la o retea globala de profesionisti din toate domeniile posibile.
Ai posibilitatea de a crea mai multe grupuri. Aceste zone au o multitudine de avantaje cum ar fi: poti organiza evenimente , poti trimite newsletter membrilor inregistrati, poti permite acces liber sau acces doar pe baza de confirmare , ai la dispozitie oricand o zona de discutii dar si multe altele.
Un lucru important pe care nu trebuie sa il omiti este ca poti crea o pagina a companiei tale doar daca ai deja un profil personal. Scopul unei pagini pe Linkedin este de a castiga credibilitate in randul clientilor dar si a partenerilor de afaceri. Pe aceasta platforma poti posta evenimentele interesante pe care compania ta le creeaza dar si multe altele.