Despre noi

Daca te gandesti la o afacere online, ai o idee geniala, noi te ajutam sa o pui in practica, sa o dezvolti, oferindu-ti servicii web complete.

Experienta acumulata de-a lungul anilor in care ne-am dezvoltat cot la cot cu internetul am dezvoltat sute de site-uri cu cele mai variate profiluri, ne-a oferit un simt fin in ceea ce priveste lansarea si dezvoltarea unei afaceri online, asa ca, odata ce ne prezinti ideea si viziunea ta, putem sa dezvoltam, sa sugeram imbunatatiri, sa propunem detalii care probabil ti-au scapat, sa cream un plus de valoare produselor sau serviciilor cu care vii in fata clientilor tai.

 

Contact

Dow Media - Timisoara
Strada. Johann Heinrich Pestalozzi, Nr. 3-5
Romania, Timisoara

0356 44 24 24

Dow Media Consulting - Bucuresti
Spl. Independentei, Nr. 273
Bucuresti, Sector 6

021 310 72 37
  1. Acasa
  2. /
  3. Din 2004, lansam cu placere afaceri pe internet
  4. /
  5. Blog
  6. /
  7. Care este diferenta dintre content marketing si copywriting?

Care este diferenta dintre content marketing si copywriting?

iunie 12, 2015

Faptul ca cele doua concepte, content marketing si copywriting, sunt utilizate in acelasi context creeaza confuzie in randul antreprenorilor online. Aceasta neintelegere poate fi usor observata si in descrierea job-urilor. Multe companii posteaza online job-uri de copywriter care sunt de fapt adresate specialistilor in content marketing. Pentru a putea face diferenta intre cele doua este esential sa intelegi ce este si mai ales ce presupune fiecare concept.

Content marketing are rolul de a informa si educa potentialii clienti in ceea ce priveste un produs, un serviciu sau un concept. Stilul de scris nu se concentreaza pe vanzare, nu include call to action sau produsele specifice ale companiei.

Copywriting-ul are scopul de a determina potentialul client sa actioneze asa cum iti doresti: sa cumpere un produs, sa creeze un cont sau sa te contacteze telefonic pentru mai multe detalii privind un anumit produs sau serviciu. Fiecare element al textului, fie ca este vorba de titlu, subiectul ales sau stilul lingvistic folosit trebuie sa indeplineasca obiectivul stabilit. Un copywriter poate scrie atat articole pentru blog, cat si newslettere sau brosuri.

In ciuda acestor diferente, copywriting-ul si content marketing-ul sunt doua elemente care, utilizate impreuna adauga un plus de valoare unei afaceri. Gandeste-te in felul urmator: pentru a inregistra o vanzare, clientul are nevoie de informatii generale despre companie, produs, serviciu etc. Iar atunci cand gaseste informatii care nu sunt concentrate pe vanzarea propriu-zisa a unui produs, acesta devine curios sa afle mai multe detalii.

In cazul unui postari pe blog, etapa in care culegi informatiile si cauti subiectul dorit tine mai mult de content marketing, insa pot fi folosite tehnici de copywriting precum includerea butoanelor de actiune si conceperea unor titluri convingatoare pentru a obtine rezultate mai bune.

Atat tehnicile de copywriting cat si cele de content marketing pot fi utilizate in diferite forme si cu diverse scopuri:
- tutoriale;
- articole;
- studii de caz;
- infografice;
- prezentari;
- bannere;
- newslettere.

Continutul de calitate este un mix intre cele doua concepte, copywriting si content marketing la care se adauga tehnici de optimizare pentru motoarele de cautare. Chiar daca un articol este foarte bine structurat si este realizat pe baza unei documentari profunde, acesta nu te va ajuta sa iti indeplinesti obiectivele daca nu ajunge la clientii potentiali. De aceea, nu uita de SEO atunci cand realizezi un text, fie el articol, prezentare sau infografic.

Aveti intrebari legate de serviciile noastre ?

reCAPTCHA is required.
iunie 27, 2021
Clinsim - realizare logo, portal informatii, aplicatie software, configurare server

Dow Media Consulting - Bucuresti a realizat pentru Universitatea Politehnica Timişoara urmatoarele lucrari: design logo design si implementare portal clinsim.ro aplicatie software / integrare cu instrumente Pessl Instruments configurare serverere proiectul s-a desfasurat pe o perioada de 2 ani  - (2019 - 2021)

iunie 22, 2021
SpeedHost.ro lansează serviciul de stocare de documente în cloud

Gestionarea, accesul și stocarea documentelor astfel încât să faciliteze editarea colaborativă a devenit o prioritate atât pentru companii, indiferent de dimensiune, cât și pentru persoane fizice. Cum arhivele digitale devin din ce în ce mai stufoase, trecerea la o stocare în cloud devine o alternativă din ce în ce mai atractivă. De aceea, SpeedHost.ro, serviciul […]

Ultimele proiecte realizate

Ultimele articole pe Blog

iunie 22, 2021
SpeedHost.ro lansează serviciul de stocare de documente în cloud

Gestionarea, accesul și stocarea documentelor astfel încât să faciliteze editarea colaborativă a devenit o prioritate atât pentru companii, indiferent de dimensiune, cât și pentru persoane fizice. Cum arhivele digitale devin din ce în ce mai stufoase, trecerea la o stocare în cloud devine o alternativă din ce în ce mai atractivă. De aceea, SpeedHost.ro, serviciul […]

octombrie 2, 2020
Studiu: Peste 30% dintre magazinele online și site-urile de prezentare nou create întârzie lansarea din cauza conținutului

Site-ul indiferent că este vorba de un magazin online sau de un site prezentare este interfața online a oricărei companii dorește să intre sau să se mențină pe piață. De obicei, clienții care ajung la noi, știu că au nevoie de un site sau de un magazin online, au cel puțin o idee vagă despre […]

iulie 3, 2019
Cat de important este sa ai o pagina pentru afacerea ta pe Linkedin

Linkedin este a treia cea mai populara retea de socializare din lume. Aceasta are un numar aproximativ de 300 de milioane de utilizatori si a devenit extrem de utilizata in mediul de afaceri din Romania. Deoarece este o retea de socializare axata pe mediul business impune seriozitate in privinta postarilor dar si a relatiilor cu […]

Doriti sa discutam despre urmatorul proiect?
Programeaza o intalnire, online, telefonic, la sediul nostru sau la sediul firmei dumneavoastra.

Programeaza o intalnire

Dow Media - Timisoara
Strada. Johann Heinrich Pestalozzi, Nr. 3-5
Romania, Timisoara

0356 44 24 24

Dow Media Consulting - Bucuresti
Spl. Independentei, Nr. 273
Bucuresti, Sector 6

021 310 72 37
Toate drepturile rezervate - Dow Media SRL - 2023
Dow Media SRL
Membru Camera de Comerț Industrie și Agricultură TIMIȘ
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram