Despre noi

Daca te gandesti la o afacere online, ai o idee geniala, noi te ajutam sa o pui in practica, sa o dezvolti, oferindu-ti servicii web complete.

Experienta acumulata de-a lungul anilor in care ne-am dezvoltat cot la cot cu internetul am dezvoltat sute de site-uri cu cele mai variate profiluri, ne-a oferit un simt fin in ceea ce priveste lansarea si dezvoltarea unei afaceri online, asa ca, odata ce ne prezinti ideea si viziunea ta, putem sa dezvoltam, sa sugeram imbunatatiri, sa propunem detalii care probabil ti-au scapat, sa cream un plus de valoare produselor sau serviciilor cu care vii in fata clientilor tai.

 

Contact

Dow Media - Timisoara
Strada. Johann Heinrich Pestalozzi, Nr. 3-5
Romania, Timisoara

0356 44 24 24

Dow Media Consulting - Bucuresti
Spl. Independentei, Nr. 273
Bucuresti, Sector 6

021 310 72 37
  1. Acasa
  2. /
  3. Din 2004, lansam cu placere afaceri pe internet
  4. /
  5. Blog
  6. /
  7. 6 sfaturi pentru o prezentare PowerPoint profesionala

6 sfaturi pentru o prezentare PowerPoint profesionala

mai 20, 2015

PowerPoint este un instrument nelipsit in mediul de afaceri care, utilizat la capacitate maxima, aduce unei companii o serie de beneficii. De cele mai multe ori insa, antreprenorii scapa din vedere elemente esentiale atunci cand realizeaza o prezentare PowerPoint. Nimic nu este mai plictisitor decat o prezentare lunga, cu slide-uri incarcate de text, lipsita de imagini si cu un subiect nu foarte bine ales. O prezentare PowerPoint profesionala trebuie sa fie construita in jurul regulii 10-20-30, adica prezentarea sa aiba 10 slide-uri, sa nu dureze mai mult de 20 de minute, iar textele sa fie scrise cu un font de minim de 30 de puncte.

Urmeaza aceste sfaturi pentru a realiza prezentari PowerPoint de succes:

Construieste prezentarea in functie de publicul tinta
Pentru a realiza o prezentare eficienta este important sa iti cunosti publicul tinta: cine este acesta?, ce subiecte il intereseaza?, ce stie si ce vrea sa afle?, cu ce se ocupa?, ce informatii noi va afla in urma prezentarii?, care este nivelul educational la care se afla? Toate aceste informatii te vor ajuta sa realizezi o prezentare PowerPoint eficienta, cu un impact puternic asupra celor prezenti.

Stabileste structura prezentarii
Incepe prin a identifica obiectivele prezentarii, apoi concentreaza-te pe ceea ce stie publicul tinta despre compania ta, care este atitudinea lor fata de produsele sau serviciile tale. Odata stabilite aceste aspecte, iti va fi mult mai usor sa realizezi structura prezentarii. Evidentiaza ideile principale ale prezentarii si stabileste modul prin care va fi transmis mesajul (imagini, clip video, text, exemple).

Nu citi de pe slide-uri
Nimic nu este mai plictisitor decat sa participi la o prezentare care se dovedeste a fi de fapt o "citire". Slide-urile au rolul de a ajuta publicul sa urmareasca prezentarea, si eventual, sa iti ia notite privind ideile principale. Persoana care sustine prezentarea trebuie sa stie ce informatie urmeaza dupa fiecare slide si ce aspecte trebuie mentionate.

Limiteaza-te doar la informatiile esentiale
Atunci cand esti pasionat de un domeniu, ai atat de multe informatii interesante, incat iti este dificil sa te limitezi doar la 2-3. Cu toate acestea, trebuie sa fii constient de faptul ca publicul nu poate asimila foarte multe detalii in urma unei prezentari, de aceea, limiteaza-te doar la informatiile esentiale. Cifrele si graficele foarte incarcate ii determina pe ascultatori sa isi piarda interesul.

Utilizeaza culori si fonturi usor de citit
Este foarte posibil ca la prezentarea pe care o sustii sa fie prezent un numar mare de persoane, iar culorile si fontul folosit joaca un rol important. Specialistii recomanda utilizarea fontului Helvetica sau Arial. Poti alege un font mai special pentru titluri, care sunt in general mai mari decat restul textelor.

Incheie prezentarea cu un call-to-action
Pentru a-ti atinge obiectivele propuse, spune-le participantilor ce sa faca mai departe. Poti incheia cu o invitatie de a accesa site-ul companiei, de a se inscrie la newsletter, de a participa la un training/workshop pe care il sustii, de a descarca un e-book etc. Fara un call-to-action bine evidentiat, publicul nu va stii ce sa faca in continuare.

Alte aspecte de luat in calcul:
- evita jargonul;
- nu adauga prea mult text;
- adauga imagini relevante;
- pune intrebari si raspunde la intrebarile publicului;
- nu utiliza bullet point-urile in exces.

Aceste sfaturi te vor ajuta sa realizezi prezentari PowerPoint eficiente, care transmit mesajul intr-o maniera usor de inteles. Pregateste din timp prezentarea si modific-o de cate ori este necesar!

Aveti intrebari legate de serviciile noastre ?

reCAPTCHA is required.
iunie 27, 2021
Clinsim - realizare logo, portal informatii, aplicatie software, configurare server

Dow Media Consulting - Bucuresti a realizat pentru Universitatea Politehnica Timişoara urmatoarele lucrari: design logo design si implementare portal clinsim.ro aplicatie software / integrare cu instrumente Pessl Instruments configurare serverere proiectul s-a desfasurat pe o perioada de 2 ani  - (2019 - 2021)

iunie 22, 2021
SpeedHost.ro lansează serviciul de stocare de documente în cloud

Gestionarea, accesul și stocarea documentelor astfel încât să faciliteze editarea colaborativă a devenit o prioritate atât pentru companii, indiferent de dimensiune, cât și pentru persoane fizice. Cum arhivele digitale devin din ce în ce mai stufoase, trecerea la o stocare în cloud devine o alternativă din ce în ce mai atractivă. De aceea, SpeedHost.ro, serviciul […]

Ultimele proiecte realizate

Ultimele articole pe Blog

iunie 22, 2021
SpeedHost.ro lansează serviciul de stocare de documente în cloud

Gestionarea, accesul și stocarea documentelor astfel încât să faciliteze editarea colaborativă a devenit o prioritate atât pentru companii, indiferent de dimensiune, cât și pentru persoane fizice. Cum arhivele digitale devin din ce în ce mai stufoase, trecerea la o stocare în cloud devine o alternativă din ce în ce mai atractivă. De aceea, SpeedHost.ro, serviciul […]

octombrie 2, 2020
Studiu: Peste 30% dintre magazinele online și site-urile de prezentare nou create întârzie lansarea din cauza conținutului

Site-ul indiferent că este vorba de un magazin online sau de un site prezentare este interfața online a oricărei companii dorește să intre sau să se mențină pe piață. De obicei, clienții care ajung la noi, știu că au nevoie de un site sau de un magazin online, au cel puțin o idee vagă despre […]

iulie 3, 2019
Cat de important este sa ai o pagina pentru afacerea ta pe Linkedin

Linkedin este a treia cea mai populara retea de socializare din lume. Aceasta are un numar aproximativ de 300 de milioane de utilizatori si a devenit extrem de utilizata in mediul de afaceri din Romania. Deoarece este o retea de socializare axata pe mediul business impune seriozitate in privinta postarilor dar si a relatiilor cu […]

Doriti sa discutam despre urmatorul proiect?
Programeaza o intalnire, online, telefonic, la sediul nostru sau la sediul firmei dumneavoastra.

Programeaza o intalnire

Dow Media - Timisoara
Strada. Johann Heinrich Pestalozzi, Nr. 3-5
Romania, Timisoara

0356 44 24 24

Dow Media Consulting - Bucuresti
Spl. Independentei, Nr. 273
Bucuresti, Sector 6

021 310 72 37
Toate drepturile rezervate - Dow Media SRL - 2023
Dow Media SRL
Membru Camera de Comerț Industrie și Agricultură TIMIȘ
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram